יוזמה משותפת של לשכת עורכי הדין ושל שרת המשפטים, בשיתוף ועדת נזקי רכוש ושיבוב בראשות משותפת של עו"ד ורשה, קיצרה באופן משמעותי את הליכי התביעות בסדר דין מהיר
שיעור ניכר מהתביעות שמוגשות כיום בגין נזקים לרכב שנגרמו כתוצאה מתאונות דרכים הינן בסדר דין מהיר, שאמור היה לקצר את משך ההתדיינות. אולם בפועל, במקרים רבים חל עיכוב משמעותי בטיפול בהן בשל הקושי של הצדדים לשכנע עדים להגיע למשרד עורכי הדין הדין ולחתום על תצהיר, בלא שאיש משלם להם על הזמן שנדרש לכך.
תקנות סדר הדין האזרחי קובעות כי העד נדרש לחתום בפני עורך דין על תצהיר ורק לאחר מכן להגיע לבית המשפט למסור עדות - מצב אשר גרם כאמור לעדים רבים לסרב לשתף פעולה. וכך למשל, תובע שרכבו ניזוק בתאונת דרכים כתוצאה מרשלנות של נהג אחר התקשה לשכנע את העד לתאונה לחתום על תצהיר ולבזבז בשל "אזרחות טובה" יום עבודה. עבור עדותו בית המשפט לרוב מקבל העד פיצוי אולם עבור הגעתו למשרד עורכי הדין לצורך חתימה על תצהיר – הוא לא מקבל כל תשלום.
סירובם של העדים לחתום על התצהיר הקשה על הצדדים לקבל את יומם בבית המשפט. התקנות קבעו כי הצדדים להליך נדרשים להגיש בתום 45 יום לאחר הגשת כתב ההגנה, את כל תצהירי העדות הראשיים שתומכים בטענותיהם, אולם במקרה בו אלו הגיעו לדיון ללא התצהירים המתבקשים, כפי שקרה לעיתים קרובות, נגרם שיהוי משמעותי בטיפול בתיק או שהשופטים היו פוסקים 'על פי מיטב הפסיקה', תוך שהצדדים מוותרים על יכולתם להגיש ערעור או אפילו על הנמקת פסק הדין ע"י בית המשפט.
כתוצאה משיתוף פעולה של שרת המשפטים הגב' איילת שקד, לשכת עורכי הדין וועדת רכוש ושיבוב ארצית של הלשכה, בראשות עו"ד אסף ורשה, תוקנו תקנות סדר הדין האזרחי ונקבע כי הצדדים יגיעו לדיון ללא התצהירים, אלא עם רשימת המסמכים, העדים וכל האסמכתאות הנוספות שנדרשות לשם קיום ההליך.
מדובר בבשורה משמעותית ביותר שכן, כעת העד לא יפסיד עוד יום עבודה ללא תשלום. יש בכך כדי לקצר הליכים משפטיים ולהביא לכך כי תובעים יזכו ליומם בבית משפט ולקבל פסק דין תוך תקופת זמן קצרה משמעותית משהיה עד כה, זאת בלא לפגוע בזכותם לקבלת פסק דין שלא על דרך הפשרה (סעיף 79 א לחוק בתי המשפט) או לערער על פסק הדין ככל שיהיה, לדידם, מוטעה.